‘Binnenkort krijg ik een vast contract bij de BraZZerie!’

Bert (24) is een van de toppers uit de bediening bij BraZZerie Abrona. In 2013 kwam hij via school bij het restaurant terecht. Hij kwam stage lopen en wist toen nog niets over het horecavak. Daar kwam snel verandering in. Tafels indekken, bestellingen opnemen en uitserveren. Nergens draait hij zijn hand voor om. Hij twijfelde dan ook geen moment op de vraag of hij wilde blijven werken bij de BraZZerie.

Harde werker

Bert lacht ongemakkelijk op de vraag hoe hij zichzelf zou omschrijven in drie woorden. ‘Wat wil je precies van me weten?’ vraagt hij. Maar al snel komt hij tot de conclusie dat hij zichzelf een harde werker vindt, dat hij zorgzaam is én ook nog eens heel aardig. Eigenschappen die perfect passen bij zijn functie in de bediening.

Zelfstandig

De beperking van Bert is niet direct zichtbaar. Hij is geboren met een leerachterstand en heeft moeite met taal en spraak. Bert: ‘Ik heb een beperking, maar daar merk ik niet echt wat van. Ik ben heel positief ingesteld en kan heel veel zelf.” En dat hij veel zelf kan, bewijst zijn recente reis naar Nieuw-Zeeland. Daar is hij zelfstandig naartoe gegaan om zijn zus op te zoeken. “En ik heb iets waardoor je nog meer respect voor mij gaat hebben’, zegt hij lachend. Hij haalt zijn telefoon uit zijn broekzak en laat een video zien waar hij bungeejumpt. ‘Het was 43 meter hoog en ik was bijna niet bang!’ zegt hij trots. Hij geeft stellig antwoord op de vraag of hij niet liever in Nieuw-Zeeland wil wonen: ‘Dat zou ik niet willen, de taal is veel te moeilijk voor mij’. Gelukkig geniet hij net zoveel van zijn terugkomst in Nederland en dat hij weer aan het werk kan.

Vast contract

Binnenkort tekent Bert zijn vaste contract bij BraZZerie Abrona. Iets waar hij ontzettend trots op is. ‘Ik vind alles in mijn werk leuk. Bestellingen opnemen, eten wegbrengen, tafels schoonmaken en wijnglazen poleren. Maar het allerleukste vind ik om met mensen in contact te zijn. Er zijn altijd verschillende gasten.’ Het minst leuk vindt hij wanneer het rustig is in het restaurant. Daarom heeft hij maar één advies: ‘Mensen moeten allemaal naar ons restaurant komen, omdat we lekker eten op de kaart hebben. Ik vind de hamburger, de saté of carpaccio het lekkerst. En de sfeer is altijd gezellig. Wij zijn gewoon de leukste bediening van Nederland!’